top of page
Search
  • Yana Callaert

BEMER fysische vasculaire therapie

Door ziektes, slechte voeding, teveel stress, zowel fysiek (te zware training) als mentaal (onnatuurlijke huisvesting) en het natuurlijk verouderingsproces worden de pompende bewegingen van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Hierdoor zijn de bloedcellen te lang onderweg naar de organen en spieren en kunnen ze hun taken niet meer optimaal uitvoeren (aanvoeren van voedingsstoffen en zuurstof). Uiteindelijk gaan de lichamelijke en geestelijke functies achteruit met pijn, humeurwisselingen, blessures en ziekten tot gevolg. Dit kan zich uiten in protest (door pijn) of luiheid, verzuring of ontsteking van spieren en pezen, verminderd herstel na inspanning etc.

De fysische vasculaire therapie van BEMER gebruikt een pulserend magneetveld in combinatie met een elektromagnetisch signaal, afgestemd op het natuurlijke bioritme en de microcirculatie van het lichaam om de pompende beweging van de fijnste bloedvaten te stimuleren en zo de bloedstroom terug te brengen naar het normale en meest ideale niveau.


Deze therapie kan ingezet worden voor een groot aantal klachten: artrose, reuma, rugpijn, insulineresistentie, stalbenen, gescheurde ligamenten/pezen, stress en burnout, etc.


De voordelen voor de sportieve prestaties zijn talrijk:

  • de warming-up en cooling-down kunnen korter worden

  • het lichaam herstelt sneller na zware inspanningen

  • inspanningen worden minder zwaar omdat het hart minder pompbewegingen moet maken om het bloed door het lichaam te krijgen

  • microblessures kunnen meteen hersteld worden, zodat vervolgletsel in een vroegtijdig stadium kan voorkomen worden

  • het niveau van de trainingen kan toenemen

  • de wedstrijdvoorbereiding kan optimaal verlopen

  • het immuunsysteem wordt versterkt en vermindert het risico op infecties


BEMER is een officieel toegestaan medisch product (CE0483), klasse IIa (93/42/EEG) in de EU.


Contacteer me, of bekijk de onderstaande link voor meer informatie!

210 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page