top of page
20220226_132541.jpg

Osteopathie voor paarden

Behandeling met behulp van osteopatische technieken:

  • osteopatische manipulaties

  • craniosacraal technieken

  • fasciale ontwindingen

Tarieven:

PAARD:

€ 75,00 per behandeling

HOND:

€ 45 per behandeling

Regio:

Leuven +20km

- vanaf 2 of meer dieren ook verdere locaties mogelijk!

Wat is osteopathie ?

Osteopathie is een manuele therapie waarbij het (paarden)lichaam in zijn geheel wordt behandeld om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Er wordt naar het lichaam in zijn geheel gekeken, niet alleen de plek waar zich het probleem bevindt, om ervoor te zorgen dat alle lichamelijke functies in harmonie met elkaar samenwerken en volledige lichaamsgezondheid tot stand kan komen. Osteopathie kan ook functiestoornissen behandelen die een aandeel hebben in het ontstaan van bepaalde ziekteverschijnselen.

Hoe ?

Een osteopatische behandeling gebeurt steeds manueel, er komt geen apparatuur of medicatie aan te pas. Met de handen gaat de osteopaat op zoek naar blokkades en spanningen in het lichaam, daar waar mobiliteit van de gewrichten, de bloedsomloop of het zenuwstelsel verhinderd is. Een behandeling bestaat uit een variatie van technieken zoals manipulaties, zachte weefselontwindingen en cranio-sacraalontspanning. De combinatie van deze technieken creëert een positieve verandering in het lichaam en heeft effect op de gewrichten, spieren, organen, het zenuwstelsel en ook het lymfesysteem.

Wanneer ?

Bij prestatiegerichte problemen zoals verzet tijdens het rijden, moeilijk nageeflijk zijn, niet kunnen verzamelen, er vandoor lopen, ...

Bij gedragsproblemen zoals prikkelbaar zijn, gevoelig of zuur reageren op aanraking of tijdens het opzadelen, minder energiek zijn,

in zichzelf keren, ...

Bij fysieke problemen zoals stijfheid, verzuring of

spierbevangenheid, slecht herstellen na ziekte,

gevoeligheid voor koliek, ...

Osteopathie kan ook als preventieve therapie

toegepast worden, om vroegtijdig blokkades op

te sporen en deze te behandelen vooraleer het

paard ernstige symptomen gaat vertonen.

20220522_151229.jpg
bottom of page